Jdi na obsah Jdi na menu

0 Blázen

00-fool.jpgnové začátky, nevinnost, důvěra, hravost, optimismus, otevřenost,  být bláznivý, risk, nové zkušenosti

Blázen, jakožto první karta Velké Arkány vstupuje do koloběhu života jako nepopsaný list papíru. Je otevřen všem možnostem, jelikož svět nezná, zkoumá vše, co na své cestě potká. Tato karta je jako malé dítě, nic neví, nic nezná, snaží se objevovat svět a objevovat své schopnosti a dovednosti. Blázen, ale také vykračuje do neznáma, je hravý a nedává pozor, kam šlape. Nemůže se ale ztratit, neboť sám neví, kam směřuje. Blázen nezná cíl, chce toho zkrátka poznat co nejvíc. Rozhodnutí činí na základě svých pocitů, protože žádné znalosti nemá. Ovšem díky tomu, že ještě nemá tolik zkušeností je mnohdy velice originální v řešení úkolů. Na druhou stranu je velmi důvěřivý, což se ne vždy vyplácí, odpovídá to ovšem jeho nezkušenosti. Díky tomu, že toho moc nepoznal je věčným optimistou a hravě překonává překážky, které jsou přítomné na jeho cestě.

Astrologicky je Blázen spojen s Uranem. Uran je planetou, která má ve své symbolice prostor, otevřenost, originalitu a také výstřednost, což jsou vlastnosti i samotného Blázna. Krom toho Uran podněcuje k náhlým činům, a právě i toto souvisí s nezkušeným a neohrabaným Bláznem, který touží po poznání a je velmi impulzivní.

Co se týče Kabaly a přesněji Stromu života, nachází se tato karta na stezce mezi 1. sefirou, kterou označujeme Keter (Vědomí) a 2. sefirou Chochma (Energie). Protože Bláznova výstřednost a neohrabanost plyne právě z jeho impulzivního vědomí, které je pod velkým množstvím energie zkrátka nezvladatelné. Protože Blázen stojí na začátku své cesty je jeho vědomí čisté a energie, kterou přináší je posilující.

Zapomeňte na všechno co znáte. Vykročte do velkého neznáma.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář