Jdi na obsah Jdi na menu

II Velekněžka

02-priestess.jpgintuice, vzdálený pohled, magie, vnitřní moudrost, sny, nevědomí, nepřímý přístup, odstup od každodenních záležitostí

Velekněžka je kartou, která představuje hned po Mágovi velmi důležitý bod světa, protože právě ona říká, že kromě racionálního myšlení, je vnímání našeho podvědomí velmi důležité a říká, že intuice je stejně důležitá jako rozum. Blázen, který se prozatím naučil pouze učení z knih, se teď musí naučit rozpoznat novou složku své osobnosti. Intuice, šestý smysl či podvědomí, to vše označuje to, co člověk nechápe, mnozí to pochopit nechtějí. Někteří ji potlačují úmyslně, jiní o tom nevědí. Svět říká, že je důležité věřit v to, co je hmotné, v to na co se dá sáhnout. Poselstvím Velekněžky je ale něco hlubšího a právě ona upozorňuje na to, že je stejně důležité i to, co se racionálně pochopit nedá, a přesto to existuje kolem. Ve chvíli, kdy je její učení pochopeno, je možné se posunout na další úroveň, neboť poté je možno pochopit mnohem více věcí. Velekněžka totiž poskytuje i dar empatie a vcítění, který se spojen s podvědomím a intuicí a přináší také skryté dary, které v sobě má každý člověk.

K Velekněžce patří z astrologického hlediska Luna. Luna je planetou emocí, citů, instinktů a lásky. Všechny tyto asociace patří do stejné skupiny, jsou to věci, které se nedají plně pochopit racionální myslí, ale jsou zde a jsou velmi důležité, život bez nich by byl suchý. Tomuto učí Velekněžka, toto je velmi důležité pochopit.

Strom života a stezka Velekněžky na něm je ohraničena 6. a 7. sefirou. Šestá sefira je Tiferet (Celistvost) ta sedmá je Necach (Instinkt). Učení Velekněžky probouzí v člověku celistvost, protože jej naučí ovládat právě jednu důležitou část, kterou potřebuje pro další cestu a toto scelení přináší jako bonus i instinkt, díky kterému je pak člověk schopen se rozhodovat na základě svých pocitů, které jej velmi často navedou na lepší cestu.

Nenechávejte si své názory pro sebe a odpovědi hledejte v nitru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář