Jdi na obsah Jdi na menu

III Císařovna

03-empress.jpgmateřství, hojnost, tvořivost, plodnost, péče, výchova, ochrana, trpělivost, ženský princip

Hlavní myšlenkou Císařovny je mateřství a vše co k němu patří. Císařovna je matka a dává okolí něhu a lásku. Pečuje o své děti a učí je co je správné. Krom toho je Císařovna učí lásku k sobě samým a k okolí. Blázen se s ní, na své cestě, setkává, až když zná sám sebe. Císařovna mu pak předává své zkušenosti a učí ho pečovat o druhé. Krom toho mu dává dar tvořivosti a vize. Učí ho, jak své myšlenky zhmotnit a jak využívat dary přírody, které jsou všude okolo. Blázen tak získává další dar a to je dar trpělivosti. Ten je důležitý, protože pokud chce Blázen něčeho dosáhnout, pak musí ve své práci vytrvat a tomuto jej Císařovna učí.

Císařovna je spojena s Venuší. Venuše je planeta zosobňující ženský princip, lásku a vášeň. Krom toho také zosobňuje vše, co je ženám předurčeno a tedy i mateřství. Císařovna sice působí silným dojmem, je však velmi citlivá, ale protože je tak oddaná svým dětem je schopna překonat cokoliv a působit tak velmi silně.

Na stromu života je Císařovna na stezce mezi 7. sefirou Necach (Instinkt) a 9. sefirou Jesod (Infrastruktura). Císařovna, která se má starat o své děti, potřebuje velmi dobrý instinkt k tomu, aby zabránila nebezpečí a dokázala se o své děti skvěle postarat, to z ní dělá tak skvělou matku. Ovšem k mateřství patří velké množství povinností a struktur, které tvoří velkou pavučinu, která drží tuto infrastrukturu pohromadě.

Radujte se z krásy a hojnosti světa.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář